Geschiedenis

Over 31gaming.nl

Vlak na de release van Battlefield 2 in Europa op 24 juni 2005, introduceerde Lange_Slurf mij met de First Person Shooter. Het vliegelement in de helikopters boeide mij enorm en ik  heb het spel voornamelijk daarvoor aangeschaft.

De gameplay van de ‘DJ Mantri server voor GoT' zorgde ervoor dat het mijn ‘stamkroeg’ werd. Voornamelijk het gebruik van teamplay in combinatie met teamspeak zorgde ervoor dat ik vele avonden op het virtuele slachtveld was te vinden.

Al gauw werd er een hecht groepje gevormd waardoor ieder zijn eigen specialisme ging vormen. Zo was bijvoorbeeld Heinrich onze dedicated engineer, Maxoss heerste als medic, TalmannNL gunner in de helikopter en ondergetekende was meestal de helikopterpiloot…..totdat ik de magische Logitech Extreme 3D Pro aanschafte. Ik verruilde de helikopter voor de fighterjet en de rest is geschiedenis, want Battletracker geeft aan dat ik als ‘Aviator’ momenteel nummer 35 op de wereldranglijst bezet. Lang niet slecht gezien er ruim 3,5 miljoen exemplaren van Battlefield 2 zijn verkocht.


Het duurde niet lang tot ik werd benaderd om de gameserveradmin taken op mij te nemen. Dagelijks was het volle bak op die server waarvan het leeuwendeel vaste bezoekers waren. Echter op een gegeven moment was er één kink in de organisatorische kabel en dat was dat iedereen die ook maar iets doneerde automatisch serveradmin kon worden. Uiteindelijk waren er teveel kapiteins op het schip en dat heeft doen besluiten dat Lange_Slurf en ik ons ervan wilden distantiëren. Wij hebben bij een aantal stamgasten interesse gepeild om een eigen community rond Battlefield 2 te starten, inclusief een ranked server. Dit idee werd zeer positief ontvangen. Aangezien een aantal mensen [HuT] in hun accountnaam hadden staan, vonden wij het niet nodig dat deze mannen een nieuw account moesten aan te maken of met een dubbele clanprefix zouden gaan gamen. En zo werd 1 april 2006 HuT-gaming geboren.

Al gauw werd duidelijk dat veel bezoekers van de DJ Mantri server onze mening deelden, want in een aanzienlijke korte tijd was HuT-gaming een community met 30 donerende leden. Al het geld dat werd gedoneerd, werd besteed aan HuT gerelateerde zaken, zoals: website, forum, gameservers en uitjes. Om de kosten laag te houden hebben we op een gegeven moment de website, het forum, teamspeakserver en gameservers in eigen beheer genomen.

Een aantal keer per jaar werd een LAN-party gehouden bij ‘De Steenuil’. De Steenuil is een oergezellige camping & doe-boerderij gerund door Willem (Pepperana) en zijn vader. Zeer aanbevolen door 31gaming.nl, zeker voor gezinnen met kinderen.

Het is uiteraard logisch dat uiteindelijk de interesse voor Battlefield 2 afneemt. Immers, het spel is op het moment dat ik dit schrijf zes en half jaar oud. Om die reden is HuT-gaming in loop der tijd zich gaan profileren als een ‘multigaming’ community. Er worden allerlei soorten games gespeeld: Naast legio FPS’en, wordt bijvoorbeeld ook meegedaan aan raceleagues.
Mede dankzij bovenstaande reden transformeerde de community naar een multigaming community, is in 2011 besloten om een nieuwe identiteit aan te meten inclusief een nieuwe naam. Eentje die de volgende punten uitstraalt: Nederland, multi gaming community, nieuwkomers welkom, herkenbaar, et cetera. Met de betrokkenheid van de leden is 31gaming.nl ontstaan. Als prefix voor de nicknames wordt +31 gevoerd. De +31 staat voor onze internationale toegangscode op telefoniegebied. 31gaming is dus cryptisch omschreven een game clan/community uit Nederland. Dit wordt verduidelijkt door de ‘.nl’ in de naam toe te voegen, wat overigens direct de domeinnaam vertegenwoordigt. Het correcte gebruik van de nieuwe naam is dan ook 31gaming.nl.


Zoals ik al meldde zijn veel mensen via Gathering of Tweakers bij onze community gekomen. Daardoor is er behoorlijke know-how omtrent hard- en software aanwezig. Computerproblemen zijn dan ook meer een uitdaging dan een last.

De sfeer van 31gaming.nl is informeel en het doel is vooral een gezellige tijd met elkaar doorbrengen. Zowel virtueel als in real life. 
Lijkt het je leuk om 31gaming.nl te vergezellen, bezoek eens onze TeamSpeak3 server en meld je aan voor een trial.

 

Groet,
+31 Oemfoefoe