Sony PlayStation VR komt in oktober uit voor 399 euro

 

PSVR The Verge

De PlayStation VR kan gebruikt worden in combinatie met een reguliere Dualshock 4-controller of de PlayStation Move-controller. Ook de positie van de controllers kan bepaald worden aan de hand van lichtsignalen. Sony levert geen controllers of camera mee, deze dienen los aangeschaft te worden.

Ook maakte Sony bekend dat alle PlayStation VR-bezitters Playroom VR kunnen downloaden: een collectie van sociale games die met behulp van de headset gespeeld kunnen worden. Verder stelt de PlayStation 4-maker dat er dit jaar 50 games beschikbaar komen voor de headset en dat er 230 ontwikkelaars werken aan PlayStation VR-games.

De tijdens de presentatie gedemonstreerde spellen werden veelal al eerder getoond, maar Sony liet ook nieuwe games zien, zoals PlayStation VR Worlds en Tumble VR. Eveneens nieuw is de Star Wars Battlefront VR experience, maar Sony zegt hier pas in de komende maanden meer details over te zullen geven.

Sony gaat het ook mogelijk maken om reguliere games te spelen en films te kijken met de PlayStation VR in een 'cinematic mode'. 2d-beelden worden dan weergegeven op een virtueel scherm in de bril. Steamkondigde een vergelijkbare functie aan onder de noemer Desktop Theather Mode.

 

PlayStation VRPlayStation VRPlayStation VRPlayStation VRPlayStation VRPlayStation VRPlayStation VRPlayStation VRPlayStation VRPlayStation VR