Analoog gametoetsenbord van Nederlandse fabrikant succes op Kickstarter

Het Nederlandse bedrijf Wooting heeft een analoog toetsenbord ontwikkeld dat speciaal voor gamers is bedoeld. Het bedrijf heeft zijn crowdfunddoel op Kickstarter inmiddels ruimschoots behaald.  

Het toetsenbord van Wooting ziet eruit als een normaal toetsenbord, maar meet precies hoe ver een knop wordt ingedrukt.

Daardoor kan er in bijvoorbeeld een racespel een klein beetje naar links worden gestuurd door de knop een klein beetje in te drukken, terwijl er bij traditionele toetsenborden alleen wel of niet die kant op kan worden gestuurd. 

De analoge modus kan ook worden uitgezet, waarna er op kan worden getikt als bij een normaal toetsenbord. Het apparaat beschikt verder over toetsverlichting in meerdere kleuren. 

De Wooting One is op Kickstarter beschikbaar voor 139 euro en wordt vanaf november geleverd.

Via nu.nl

PlayStation 4 is 40 miljoen keer verkocht

Er zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verkocht. Dat heeft Sony vandaag aangekondigd.

Eerder bleek al dat er 40 miljoen exemplaren verscheept waren, maar nu zijn er ook daadwerkelijk 40 miljoen verkocht. Tot eind maart 2017 wil Sony nog eens 20 miljoen exemplaren van de console verkopen.

"We zijn echt dankbaar voor de overweldigende ondersteuning van onze fans en partners over de wereld. Dat heeft ons geholpen bij het bereiken van deze significante mijlpaal in zo'n korte tijd", aldus Sony's Andrew House. 

"We gaan ons best doen om nog meer goede game-ervaringen aan onze gebruikers te bieden, het momentum door te zetten en het PlayStation 4-platform uit te breiden met een ongeëvenaarde line-up van games, ons VR-systeem PlayStation VR en revolutionaire features en networkservices."

Bron: Sony

Via gamer.nl


Roodkapje's Avatar
Roodkapje replied the topic: #1 30 May 2016 21:21
Zoveel PS4's verkocht en nog steeds een heleboel PS3 GTA V spelers die zeuren dat ze geen updates krijgen... doe eens upgraden! Everyone else did! :P })

Flash is tegen het einde van het jaar 'click-to-play' in Google Chrome

Google Chrome gaat voor het eind van het jaar standaard flashelementen blokkeren op het web. Gebruikers kunnen dan nog wel Flash gebruiken in de browser, maar ze moeten per website aangeven dat Flash toch geactiveerd mag worden.

De beslissing blijkt uit een post op het Chromium-ontwikkelaarsforum. Anthony LaForge, kopstuk van het Chrome-ontwikkelteam, zet daar een plan uiteen om in het laatste kwartaal van dit jaar het nieuwe Flash-beleid te implementeren. Flash zal standaard geblokkeerd zijn op het web en Chrome zal een html5-alternatief inzetten wanneer de website in kwestie dat aanbiedt. Alleen wanneer dat alternatief er niet is, zullen gebruikers aan kunnen geven dat ze toch Flash willen gebruiken op die website. Een uitzondering wordt gemaakt voor wat het ontwikkelteam de tien grootste Flasgebruikende websites noemt. Dat zijn YouTube, Facebook, Yahoo, Live, Twitch, Amazon en anderen. Deze uitzondering is een jaar geldig, dus tot omstreeks eind 2017.

In 2015 maakte Google al bekend dat 'non-essentiële Flash-content' standaard bevoren zou worden in de Chrome-browser. De beslissing werd genomen met het oog op de snelheid van de browser en de eventuele accuduur van het apparaat waar Chrome op draait.

FlashMet de beslissing probeert het ontwikkelteam extra momentum te verlenen aan de migratie van Flash naar bijvoorbeeld html5, dat in de praktijk efficiënter en zuiniger blijkt te zijn. Dat Flash onderdoet ten opzichte van de concurrentie op die gebieden was al langer bekend. Sterker nog, Flash-ontwikkelaar Adobe zelf heeft in december van 2015 aangegeven html5 als de toekomst te zien en waarschuwde deze maand nog voor zero-day-kwetsbaarheden in de software. In 2015 blokkeerde Mozilla de Flash-plugin ook al in zijn Firefox-browser, maar dat was een tijdelijke maatregel.


Roodkapje's Avatar
Roodkapje replied the topic: #1 16 May 2016 18:42
Flash moet dood!

Bij mij al een aantal jaar "click to play" achtig ingesteld in mijn browser :)

Oculus legt Rift met beperkte oplage in de winkels

Binnenkort gaat Oculus zijn virtual-reality-bril Rift in een kleine oplage in de winkels verkopen. Het is voor het eerst dat de bril in een fysieke winkel verkrijgbaar zal zijn, en dat is opvallend omdat veel mensen nog wachten op hun voorbestellingen.

Op zijn blog laat Oculus weten dat de Rift vanaf 7 mei verkrijgbaar is in winkels van de Amerikaanse keten Best Buy. Ook gaan de onlinewinkels van Amazon en Microsoft de vr-bril dan verkopen. Oculus benadrukt dat het om een 'extreem kleine' oplage gaat, omdat het bedrijf nog preorders heeft weg te werken. De reden voor de winkelintroductie is om klanten kennis te laten maken met het product, aldus Oculus. Wat het precieze aantal Rifts is dat in de winkels wordt gelegd is echter niet duidelijk.

Vooralsnog krijgen dus alleen Amerikanen de mogelijkheid om een Rift in de winkel te kopen. In de herfst moeten er ook Europese locaties volgen, al zijn daar verder geen details over bekendgemaakt. Daardoor is nog niet bekend of er ook Nederlandse winkels bij zitten.

Oculus is al enige tijd bezig om alle voorbestelde vr-brillen uit te leveren, en daar heeft het bedrijf al een aantal maal vertraging bij opgelopen. Zo zijn de geplande leveringen voor maart al uitgesteld naar deze of volgende maand.

Via tweakers.net

Windows-gebruikers moeten QuickTime verwijderen


Gebruikers van Windows kunnen de Apple-software QuickTime het best van hun pc verwijderen. Het programma wordt niet meer geüpdatet en bevat kwetsbaarheden die kunnen worden misbruikt door cybercriminelen.
 
Daarvoor waarschuwt US-CERT, een Amerikaanse overheidsorganisatie die internetveiligheid in de gaten houdt. 

De organisatie baseert zich op een bericht van de beveiligingsonderzoeker Trend Micro, die twee nieuwe lekken in QuickTime voor Windows vond. De kwetsbaarheden worden nog niet misbruikt, maar nu de details over de lekken bekend zijn zal dat in de toekomst mogelijk wel gebeuren.

Apple brengt geen updates meer uit voor de Windows-versie van QuickTime, een programma om video's en muziek af te spelen. De versie voor het Mac-besturingssysteem OS X wordt nog wel voorzien van updates.

Op zijn website beschrijft Apple hoe Windows-gebruikers QuickTime kunnen verwijderen.

Via nu.nl


Roodkapje's Avatar
Roodkapje replied the topic: #1 21 Apr 2016 14:23
Installeer het al jaren niet meer... beetje de RealPlayer generatie wat mij betreft : Des te eerder het uit de wereld is des te beter :)

Sony PlayStation VR komt in oktober uit voor 399 euro

Sony heeft bekendgemaakt wanneer de PlayStation VR-bril uitkomt en wat deze gaat kosten. Zoals eerder aangegeven is de prijs vergelijkbaar met die van een console: de bril krijgt een adviesprijs van 399 euro. Vanaf oktober ligt de headset in de winkels.

De prijs van de PlayStation VR werd bekendgemaakt op een persevenement tijdens de Game Developers Conference in San Francisco, zo was te zien in een liveblog van The Verge. Ook toonde Sony nog eens de definitieve specificaties van de vr-bril die in samenwerking met de PlayStation 4 gebruikt dient te worden.

In de bril zit een 5,7"-oled-paneel met resolutie van 1920x1080 pixels; goed voor 960x1080 pixels per oog. Er is ondersteuning voor een refreshrate van 120Hz of 90Hz en het blikveld is 100 graden breed. Delatency bedraagt volgens Sony minder dan 18ms. Op de headset zijn negen leds aanwezig, een PlayStation Eye Camera kan aan de hand van deze leds de positie van de speler bepalen.

Read more: Sony PlayStation VR komt in oktober uit voor 399 euro

Windows-installaties upgraden zonder toestemming naar Windows 10

Gebruikers op verschillende plaatsen op het internet melden dat Windows-edities die gratis geüpgrade kunnen worden naar Windows 10 deze upgrade nu doorvoeren zonder een expliciet akkoord van de gebruiker. Dit leidt tot veel ongenoegen onder gebruikers.

In meerdere topics op bijvoorbeeld Reddit komen gebruikers bijeen om hun ervaringen met de upgrades van de afgelopen dagen te delen. Ze komen met verhalen over familieleden die werken aan belangrijke documenten die verloren gaan omdat het upgradeproces zichzelf in gang zette wanneer ze even niet opletten. Ook bedrijven zouden veel hinder ondervinden aan de automatische upgrade.

Het probleem zou liggen bij Windows update KB3035583 en KB3139929, die verantwoordelijk zijn voor het afhandelen van de upgrade naar Microsofts nieuwste besturingssysteem. Deze updates zijn gegaan van een optionele installatie naar een die automatisch meegenomen wordt met andere updates vanwege een markering als 'aanbevolen'. Na installatie van de update hoeft een computer niet eens opnieuw opgestart te worden, aldus de betreffende support-pagina van Microsoft. Wanneer de update is geïnstalleerd, download deze automatisch de Windows 10-installatiebestanden.

Windows 10 logo

Dit was op zichzelf al bekend, maar nu blijkt dat de upgrade na verloop van tijd ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt. Als een gebruiker dus op het verkeerde moment niet oplet of afwezig is, heeft hij of zij te maken met een computer die ineens op Windows 10 draait in plaats van Windows 7 of 8.1. De installatie kan tijdelijk na voltooiing nog wel teruggedraaid worden. De vorige keer dat dit gebeurde, gaf Microsoft aan dat dit 'een fout' was.

De gebruikers op Reddit wisselen adviezen uit om de automatische, ongewenste upgrade te voorkomen. Zo wordt aangeraden om de betreffende updates uit te vinken en te verbergen in Windows Update. In het verleden is het echter al voorgekomen dat de updates opnieuw verschijnen in Windows Update nadat ze juist zijn afgewezen. Daarom gaan sommige andere gebruikers zo ver om mensen aan te raden om Windows Update in zijn geheel uit te schakelen.

Microsoft biedt gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 gratis de mogelijkheid om te upgraden naar Windows 10, de nieuwste versie van het besturingssysteem van het Redmondse bedrijf. In de loop van vorig jaar introduceerde het bedrijf voor het eerst de upgrade-software via Windows Update. Destijds was deze update echter een die handmatige installatie behoefde. Op dit moment is dus het tegenovergestelde het geval. Microsoft biedt gebruikers de gratis upgrade tot een jaar na de release van Windows 10, die eind juli 2015 plaatsvond. Mogelijk zijn gebruikers die geen interesse in een upgrade hebben daarna verlost van de noodzaak om de automatische upgrade te voorkomen.

Via tweakers.net


Roodkapje's Avatar
Roodkapje replied the topic: #1 13 Mar 2016 15:38
OMG -O-

When will this madness stop...

Allemaal leuk en aardig dat je gratis kan upgraden, maar ze zouden toch ondertussen moeten snappen dat niet iedereen dat wil ?!?! 78)7 |:( :F :N
Zucht...

Over 15.000 Vive's sold in first 10 minutes of pre-orders

HTC Vive CV1 / HTC Vive Consumer Version
Oculus VR is playing its cards close to its chest when it comes to pre-order data for its Oculus Rift virtual reality (VR) head-mounted display (HMD). The company has refused to share any figures about how many people have laid down an early order for the anticipated device before it starts shipping later this month. HTC, on the other hand, is taking a different approach. The Taiwanese smartphone maker launched the pre-order campaign for its own HMD, the HTC Vive, yesterday, and has already revealed how many units it sold in the first 10 minutes of going on sale.

HTC Vive CV1

The company’s Shen Ye has revealed that HTC shifted some 15,000 units of the device in that time and, of course, it will have sold even more since then. “Woah, more than 15k units in less than 10min,” Ye wrote on his Twitter account. Videogame fans used to consoles selling over a million units on launch days may not think this is very much, but when you consider that the HTC Vive requires a high-powered PC to run and the relatively limited marketing campaign when compared to the likes of a PlayStation or Xbox, expectations should be adjusted. 

There’s also the fact that the HTC Vive costs some $799 USD, with international shipping adding more onto the price for other countries. For that price customers are getting the HMD itself, two position tracked controllers to bring their hands into VR with them, two Lighthouse base stations for Room Scale user-tracking, and free copies of Google’s Tilt Brush, Owlchemy Labs’ Job Simulator, and Northway Games’ Fantastic Contraption.

At $599, does this also give an indication of how pre-orders for the Oculus Rift are performing? Or has Oculus VR managed to shift many more units thanks to the lower price and promises of exclusive content?

Stay tuned to VRFocus for the latest on all VR HMDs.

Via vrfocus.com

AMD hint op standaard voor externe grafische kaarten

AMD wil het platform voor externe videokaarten standaardiseren, zodat videokaarten eenvoudig op laptops aangesloten kunnen worden en zo meer grafische rekenkracht krijgen. Dat blijkt uit uitlatingen van een AMD-marketingmedewerker.

Er is een enorm groeipotentieel voor externe videokaarten voor laptops, volgens Robert Hallock, hoofd technische marketing bij AMD. Volgens hem haalt niemand het in zijn hoofd om gamelaptops overal mee naartoe te nemen, maar is er wel grote behoefte aan dunne laptops waarmee je kunt gamen. "Ik wil wedden dat er gamers zijn die, naarmate ze rond de dertig of veertig worden, het niet erg zouden vinden om een enkel apparaat te gebruiken voor al hun computertaken", aldus Hallock. Gebruikers zouden zelfs een mitx-systeem opgeven als een laptop hetzelfde zou kunnen.

Volgens de marketingtopman zijn externe videokaarten de oplossing. "Externe gpu's met gestandaardiseerde aansluitingen, kabels, drivers, plug 'n' play, OS-ondersteuning, enzovoort", schrijft hij. Tijdens de CES viel al op dat veel fabrikanten externe videokaarten demonstreerden die met laptops verbonden konden worden. Zo had Razer de Core met een Radeon R9 Nano, Asus de ROG XG Station 2en Acer zijn Graphics Dock. Al eerder was het MSI dat zijn GS30 Shadow met de Gaming Dockcombineerde en Dell Alienware dat zijn Graphics Amplifier uitbracht. Ook Sony koppelde zijn Vaio Z met een grafisch docking station, met een Radeon HD 6650M.

De accessoires van Alienware en MSI maakten gebruik van een eigen pci-e-connector, de andere systemen van thunderbolt. Het combineren van een standaardconnector met een open specificatie, waaronder bijvoorbeeld driverondersteuning, kan de adoptie van externe grafische kaarten ten goede komen. Het is echter niet de eerste keer dat AMD dit probeert. In het verleden probeerde het bedrijf deze markt al aan te boren met zijn ATi XGP, oftewel ATI eXternal Graphics Platform. Dat platform uit 2008 beperkte zich eerst tot het gebruik van een mobiele HD 3870 en later tot de HD 5870 via pci-e 2.0, maar werd niet breed opgepakt door laptopfabrikanten.

Razer Core

Via tweakers.net


Roodkapje's Avatar
Roodkapje replied the topic: #1 01 Mar 2016 15:34

Volgens hem haalt niemand het in zijn hoofd om gamelaptops overal mee naartoe te nemen, maar is er wel grote behoefte aan dunne laptops waarmee je kunt gamen. "Ik wil wedden dat er gamers zijn die, naarmate ze rond de dertig of veertig worden, het niet erg zouden vinden om een enkel apparaat te gebruiken voor al hun computertaken", aldus Hallock. Gebruikers zouden zelfs een mitx-systeem opgeven als een laptop hetzelfde zou kunnen.

Alleen vergeet die meneer dat je ook een beetje CPU nodig hebt om te gamen en een U serie i7 ietsjes anders presteert dan een model uit de Q serie! :*)

Maar goed... wij kijken met spanning toe of dit wat wordt :* :P

Sony kondigt PlayStation 4 Remote Play voor Windows en Mac aan

Sony heeft aangekondigd de PlayStation 4 Remote Play-functionaliteit naar Windows en Mac te brengen. Met Remote Play is het mogelijk om games op de PlayStation 4-games te spelen zonder afhankelijk te zijn van het televisiescherm.

Op de blog van PlayStation kondigt Sony systeemsoftware-update 3.50, Musashi, aan. De update komt eerst uit in gesloten bèta en in de berichtgeving daarover vertelt Sony alvast dat de Remote Play-functie van de PlayStation 4 op een later tijdstip wordt uitgebreid, zodat deze gaat werken op Windows- en Mac-systemen. De functie is al beschikbaar voor de PlayStation Vita en voor bepaalde Sony Z2- en Z3-smartphones.

Sony begint de gesloten bèta voor de software op 2 maart. De update voegt notificaties toe voor wanneer vrienden online komen, maar komt ook met de optie om offline te lijken. Daarnaast wordt het mogelijk om een evenement te organiseren. Alle gebruikers die zich hebben geregistreerd voor een evenement worden automatisch toegevoegd aan de groep. Daarnaast voegt Sony streamingdienst Dailymotion toe aan de Share-optie.

Via Remote Play is het mogelijk om een PlayStation 4 te koppelen aan een PS Vita of een smartphone via het lokale wifi-netwerk. Daarna is het mogelijk om de Vita of telefoon te gebruiken als scherm. Bij de Vita kunnen de bestaande knoppen worden gebruikt; aan de smartphones moet een DualShock 4 worden gekoppeld. De input wordt dan via het netwerk doorgegeven aan de PlayStation 4.

PS4 Remote Play

Via tweakers.net