Ikea brengt SteamVR-app uit om keukens te bekijken in virtualreality

Ikea heeft op Steam een app uitgebracht die is bedoeld om met de HTC Vive-headset keukens te bekijken in virtualreality. De software is ontwikkeld door het Franse bedrijf Allegorithmic en maakt gebruik van Unreal Engine 4.

De virtuele Ikea-ervaring is gratis te downloaden op Steam en bevat drie keukenopstellingen. Het is mogelijk om de kleuren van de kastjes te veranderen en de keukens kunnen vanuit verschillende perspectieven bekeken worden. Bijvoorbeeld vanuit het oogpunt van een kind van een meter lang of vanuit het blikveld van een volwassene met lengte van twee meter.

Om virtueel keukens te kunnen bekijken is flinke hardware nodig. Volgens Ikea zijn de minimale systeemeisen een Intel Core i7-4790K met 16GB ram en een GeForce GTX 980 of vergelijkbare gpu. Ook is een HTC Vive-headset nodig met de bijbehorende controllers.

Het gaat volgens Ikea om een test en de verwachting is dat gebruikers na zo'n vijf minuten wel zijn uitgekeken in de virtuele keuken. De test wordt tot augustus 2016 ondersteund. Het doel van het Zweedse bedrijf is om feedback te verzamelen om wellicht in de toekomst meer met vr te gaan doen.

Ikea VR

Via tweakers.net 


Roodkapje's Avatar
Roodkapje replied the topic: #1 06 Apr 2016 13:21
Maar de app moet je zeker eerst zelf compilen op zijn minst ?! :+ ;)