Burnout-ontwikkelaar werkt aan nieuwe racegame

Alex Ward, voormalig Creative Director van Criterion Games, heeft laten weten dat de volgende game van zijn studio Three Fields Entertainment een racegame wordt. Bij Criterion werkte Ward eerder aan de Burnout-titels.

Volgens Videogamer wordt de game de 'spirituele opvolger' van Burnout 3. Ward zou eerder hebben aangegeven dat het spel 'zeer snel' zal zijn. Ook refereerde hij aan het project onder de codenaam 'shiny red something', die dicht in de buurt komt van de codenaam van Burnout, 'shiny red car'. Ook de originele voice-over van Burnout 3, Ted Stryker, zou zijn rentree maken. Er is nog geen informatie over een releasedatum.

Hiervoor bracht Three Fields de game Dangerous Golf uit, waarbij spelers tijdens een potje golf zoveel mogelijk schade moeten aanrichten. Hij richtte de Three Fields-studio in 2014 samen met Fiona Sperry op, die eerder ook bij Criterion werkte. Ook de overige medewerkers van de nieuwe studio zijn ex-Criterion-medewerkers. Deze studio was na de overname door EA in 2005 verantwoordelijk voor de Hot Pursuit- en Most Wanted-titels van de Need for Speed-serie.

alex ward twitter

Via tweakers.net


Roodkapje's Avatar
Roodkapje replied the topic: #1 20 Aug 2016 02:27
Ben benieuwd! Burnout nooit leuk gevonden, totdat Paradise City uitkwam dus ik hoop dat het weer zoiets wordt :)