Steam voert mogelijkheid tot betalen met bitcoin in

Valve heeft een betaalmogelijkheid aan Steam toegevoegd: gamers kunnen nu ook afrekenen met bitcoins. Valve maakt gebruik van betaalprovider BitPay. Uitgevers en ontwikkelaars worden door Valve uitbetaald in reguliere valuta.

BitPay kondigt de komst van bitcoinbetalingen op Steam aan op zijn blog. De functie is al geactiveerd en het is per direct mogelijk om af te rekenen met bitcoins. Vorige week verscheen er al een bericht dat Valve naar ontwikkelaars had gestuurd met uitleg over de nieuwe betaalmethode.

Volgens BitPay heeft Valve de mogelijkheid om te betalen met bitcoins toegevoegd omdat het bedrijf op zoek was naar een snelle internationale betaalmethode voor opkomende markten als India, China en Brazilië. In dergelijke landen zijn opties zoals betalen met een creditcard of via PayPal niet altijd beschikbaar.

Door de bitcointransacties via een betaalprovider te laten verlopen is er geen risico voor uitgevers en ontwikkelaars die hun games op Steam verkopen. Zij hoeven geen bitcoinprijs aan hun game te hangen; die wordt door de betaalprovider omgerekend aan de hand van de actuele prijs in de valuta van het land van aankoop.

Via tweakers.net