CCP Games werkt weer actief aan Eve Online-televisieserie

Het IJslandse bedrijf CCP Games werkt aan een televisieserie van zijn bijna dertien jaar oude gametitel Eve Online. Het bedrijf werkt daarbij samen met het productiebedrijf van regisseur Ridley Scott, onder andere bekend van de Alien-serie en de recentere prequel Prometheus.

EVE OnlineCCP Games-ceo Veigar Pétursson bevestigt tegenover Wired dat er inderdaad actief werk wordt verzet om een televisieserie te maken. Naast het bedrijf van Ridley Scott wordt daarbij samengewerkt met de IJslandse regisseur Baltasar Kormákur, die als producent was betrokken bij de film Everest en de serie Trapped.

Er waren al plannen voor een serie sinds 2013, maar die werden naar de achtergrond geschoven toen CCP Games de nadruk plaatste op de ontwikkeling van het spel zelf en de vr-versie Valkyrie. Dit spel is een van de launch-spellen van de Oculus Rift. Nu lijkt er echter weer schot in de zaak te zitten, zo schrijft Wired.

Er zijn volgens Pétursson geen plannen om een film te maken, omdat de geschiedenis van het spel veel te uitgebreid is om in die vorm te gieten. "Eve is net zo groot als Game of Thrones, en je zou geen film over Game of Thrones kunnen maken", legt hij uit. Hij voegt daaraan toe dat het de bedoeling is om gebeurtenissen uit de geschiedenis van het spel als basis voor de serie te gebruiken.

De geschiedenis van de verschillende oorlogen in het spel werd onlangs vastgelegd door voormalig Wired-schrijver Andrew Groen in een boek getiteld 'Empires of Eve'. Het mmorpg komt geregeld in het nieuws naar aanleiding van grote gevechten, waarbij duizenden euro's aan virtuele ruimteschepen worden opgeblazen. Ook staat het spel bekend om zijn indrukwekkende trailers.

Via tweakers.net


Roodkapje's Avatar
Roodkapje replied the topic: #1 23 Apr 2016 18:49
Minimaal 12 seizoenen incoming!!! :D