Delft krijgt netwerk van autonome drones

Er komt in Delft een netwerk van autonome drones. De vliegende machines moeten onder meer akkerbouw, waterprojecten en infrastructuur in de gaten gaan houden. Het bedrijf erachter claimt binnen het volgende jaar te beginnen met het netwerk van autonome drones.

Delft Aerial Robotics zegt dat het een netwerk van autonome drones aan wil leggen vergelijkbaar met een mobiel netwerk. Daardoor moet de hele stad Delft in de gaten gehouden kunnen worden met de drones, die vaste opstijg- en landingsplaatsen hebben op diverse plekken in de stad. Vervolgens kunnen zij zonder tussenkomst van mensen opstijgen en landen.

De autonome drones zouden voor klanten van DAR onder meer bouwprojecten, gezondheid van gewassen, watermanagement, natuur en infrastructuur in de gaten kunnen houden. Het is onbekend of DAR een bijzondere toestemming nodig heeft om de drones te laten vliegen zonder menselijk toezicht.

Het bedrijf wil de vliegende machines inzetten als 'drones-as-a-service, waarbij bedrijven de drones kunnen 'inhuren' voor een opdracht. DAR zegt dat het binnen het volgende jaar klaar moet zijn met het netwerk van autonome drones.

Via tweakers.net