Steam gaat mogelijk bitcoins accepteren

Volgens game-ontwikkelaars heeft Valve laten weten dat Steam-gebruikers de mogelijkheid krijgen om met bitcoins te betalen. Steam zou daarvoor gebruikmaken van een betaalprovider, zodat de ontwikkelaars en de dienst zelf reguliere valuta ontvangen.

De aankondiging is te lezen op Reddit, waar de tekst is geplaatst door de maker van de game SanctuaryRPG. Hij zegt een mail te hebben ontvangen waarin het nieuws staat. SteamDB, dat niet officieel gelinkt is aan Valve, heeft op Twitter een screenshot geplaatst van hetzelfde bericht, dat in een besloten communityforum op Steam zou zijn gepubliceerd.

Door de bitcointransacties via een betaalprovider te laten verlopen is er geen risico voor uitgevers en ontwikkelaars die hun games op Steam verkopen. Zij hoeven geen bitcoinprijs aan hun game te hangen; die wordt door de betaalprovider omgerekend aan de hand van de actuele prijs in de valuta van het land van aankoop.

In februari gingen er al geruchten over bitcoinondersteuning op Steam. Toen werden er teksten met verwijzingen ontdekt naar BitPay. Mogelijk gaat Valve dan ook met deze betaalprovider in zee. Wanneer gebruikers daadwerkelijk de mogelijkheid krijgen om met bitcoins te betalen is nog niet duidelijk.

Via tweakers.net


Roodkapje's Avatar
Roodkapje replied the topic: #1 23 Apr 2016 18:47
Hehehe! DIREKT CASHEN! }) n1 @ Valve :D