You Can Still Visit The First Ever Website On The Internet

wcccc

Today marks one of the most important days in world history – the introduction of the World Wide Web.

Back on August 23, 1991, Sir Tim Berners-Lee pressed the button to launch www.’s everywhere and thus fuelled the fire that is the modern world, reports theHuffington Post.

On this day, known as Internaut Day, Tim and his company, Cern, finally handed over the web to the public and promised that it would always be royalty free.

However, despite the trillions (probably more) of changes that the web has brought about, you can still visit the very first website ever in existence – although I hate to be the bringer of an anticlimax but it isn’t too jaw-dropping nowadays.

57bc17da180000ad02bcc753

Head on over to http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html if you fancy having a gander at the first ever site in the history of sites.

The website claims that ‘The WorldWideWeb (W3) is a wide-area hypermedia information retrieval initiative aiming to give universal access to a large universe of documents’… Catchy. I like it.

mbmb

Now, as you’d probably expect, the first ever web page is in fact a holding page which helps explain what the world wide web is and how new users can start using it.

However, despite being incredibly dull to our eyes in 2016, it still remains absolutely fascinating that the world wide web – the one thing above all others which dominates our everyday lives – spiralled out of this one boring web page.

Happy birthday, World Wide Web!

Via unilad.co.uk


Roodkapje's Avatar
Roodkapje replied the topic: #1 24 Aug 2016 23:39
info.cern.ch/hypertext/WWW/FAQ/KeepingTrack.html

I think we solved it eventually! :+ d:)b


HAPPY BIRTHDAY INTERNETZ! You are my favorite pr0n Cloud Backup system! O-)

Unity Adam demo - the full film

The Adam demo is a real-time-rendered short film created with the Unity engine by our demo team. It runs at 1440p on a GeForce GTX980 and was shown on the booths at our Unite Europe conference.
Learn more about the Adam demo: http://unity3d.com/pages/adam?utm_sou...
What is Unity? – https://unity3d.com/unity?utm_source=...

Daniel Ricciardo and Max Verstappen Drone On

Daniel and Max were whisked off to the Stade Olympique in Montreal for a taste of some high-speed drone racing. The stadium built in the mid – 1970's as the main venue for the 1976 Summer Olympics was the perfect drone-on-drone battle field between the two Red Bull F1 drivers.


Roodkapje's Avatar
Roodkapje replied the topic: #1 12 Jun 2016 17:41
** Change titel to : Daniel and Max crash with drones :D

Delft krijgt netwerk van autonome drones

Er komt in Delft een netwerk van autonome drones. De vliegende machines moeten onder meer akkerbouw, waterprojecten en infrastructuur in de gaten gaan houden. Het bedrijf erachter claimt binnen het volgende jaar te beginnen met het netwerk van autonome drones.

Delft Aerial Robotics zegt dat het een netwerk van autonome drones aan wil leggen vergelijkbaar met een mobiel netwerk. Daardoor moet de hele stad Delft in de gaten gehouden kunnen worden met de drones, die vaste opstijg- en landingsplaatsen hebben op diverse plekken in de stad. Vervolgens kunnen zij zonder tussenkomst van mensen opstijgen en landen.

De autonome drones zouden voor klanten van DAR onder meer bouwprojecten, gezondheid van gewassen, watermanagement, natuur en infrastructuur in de gaten kunnen houden. Het is onbekend of DAR een bijzondere toestemming nodig heeft om de drones te laten vliegen zonder menselijk toezicht.

Het bedrijf wil de vliegende machines inzetten als 'drones-as-a-service, waarbij bedrijven de drones kunnen 'inhuren' voor een opdracht. DAR zegt dat het binnen het volgende jaar klaar moet zijn met het netwerk van autonome drones.

Via tweakers.net

Steam gaat mogelijk bitcoins accepteren

Volgens game-ontwikkelaars heeft Valve laten weten dat Steam-gebruikers de mogelijkheid krijgen om met bitcoins te betalen. Steam zou daarvoor gebruikmaken van een betaalprovider, zodat de ontwikkelaars en de dienst zelf reguliere valuta ontvangen.

De aankondiging is te lezen op Reddit, waar de tekst is geplaatst door de maker van de game SanctuaryRPG. Hij zegt een mail te hebben ontvangen waarin het nieuws staat. SteamDB, dat niet officieel gelinkt is aan Valve, heeft op Twitter een screenshot geplaatst van hetzelfde bericht, dat in een besloten communityforum op Steam zou zijn gepubliceerd.

Door de bitcointransacties via een betaalprovider te laten verlopen is er geen risico voor uitgevers en ontwikkelaars die hun games op Steam verkopen. Zij hoeven geen bitcoinprijs aan hun game te hangen; die wordt door de betaalprovider omgerekend aan de hand van de actuele prijs in de valuta van het land van aankoop.

In februari gingen er al geruchten over bitcoinondersteuning op Steam. Toen werden er teksten met verwijzingen ontdekt naar BitPay. Mogelijk gaat Valve dan ook met deze betaalprovider in zee. Wanneer gebruikers daadwerkelijk de mogelijkheid krijgen om met bitcoins te betalen is nog niet duidelijk.

Via tweakers.net


Roodkapje's Avatar
Roodkapje replied the topic: #1 23 Apr 2016 18:47
Hehehe! DIREKT CASHEN! }) n1 @ Valve :D

Wetenschappers schrijven hoofdpijn na kijken 3d-film toe aan fouten

Russische onderzoekers zouden hebben ontdekt waarom het zien van een 3d-film bij veel mensen hoofdpijn, duizeligheid of desoriëntatie veroorzaakt. Een van de oorzaken is het gebruik van slechte apparatuur, zoals slechte brillen, goedkope projectors en andere technische zaken.

De tweede categorie is volgens de onderzoekers gecompliceerder en niet altijd te duiden of te voorkomen. Een van de meest in het oog springende, maar relatief weinig voorkomende fouten aan de productiekant is het verwisselen van de beelden voor het linker- en rechteroog.

De onderzoekers ontwikkelden software om dit soort fouten te detecteren en lieten hun programma los op 105 films op blu-ray. Uit het onderzoek komt naar voren komt dat 21 procent van de films op blu-ray een scène bevat met links-rechtsverwisseling. Na het scannen van de disks bleken er opgeteld meer dan 10.000 mogelijk problematische scènes in de films te zitten. In 65 scènes van 23 films werd links met rechts verwisseld. Ook zaten er fouten in grote producties als Avatar en The Chronicles of Narnia, al bleek over het algemeen dat goedkopere producties, zoals horrorfilms, meer fouten bevatten.

De problematiek van bijverschijnselen als hoofdpijn bij het kijken naar een 3d-film komt veel voor. Een Frans onderzoek uit 2011 toonde aan dat slechts een derde van de kijkers naar 3d-films geen last heeft van bijverschijnselen. 27 procent voelt zich 'wat onprettig', 22 procent klaagt over een 'verslechterende conditie', 7 procent heeft last van stevige hoofdpijn en 11 procent heeft last, maar kan dat niet duiden.

Hoofdonderzoeker Dmitry Vatolin van het Graphics & Media Lab van de Lomonosov Moscow State University denkt echter dat de kwaliteit van 3d-films er snel op vooruit zal gaan. De kwaliteit is volgens hem bij veel films vaak al beter dan die van Avatar. Het onderzoek begon in 2008 en in die tijd is er veel veranderd. Hij vermoedt dat het nog twee tot drie jaar duurt voordat de grootste problemen tot het verleden behoren. Voor een goede 3d-ervaring met zo min mogelijk hoofdpijn blijft vooralsnog een filmtheater met goede apparatuur nodig met een dito film.

Het Russische onderzoek werd gepresenteerd op de jaarlijkse Stereoscopic Displays & Applications-conferentie in San Francisco.

3d-film
Eerste grote 3d-film 'The Power of Love' in 1922

Via tweakers.net


Roodkapje's Avatar
Roodkapje replied the topic: #1 06 Mar 2016 08:31
Kortom :

Er was geen Roodkapje aanwezig om ze een mep te verkopen als ze het verkeerd deden })

Daarom is het belangrijk om een Roodkapje in je bedrijf te hebben :+


3D FILMS FTW!!!