Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
 • Page:
 • 1
 • 2

TOPIC: BF2 tweaks

BF2 tweaks 04 May 2006 01:07 #1

 • Oemfoefoe
 • Oemfoefoe's Avatar Topic Author
 • Offline
 • Administrator
 • Administrator
 • Posts: 6304
 • Thank you received: 660
Voorwoord; onderstaande text is origineel niet door mijzelf geschreven maar heb ik van een andere Battlefield 2 site geplukt. Wel heb ik zelf alle tips gereviewed, getest, vertaald en aangepast daar waar nodig. Hier zitten van mijn kant dus ook vele uren werk in, wanneer je onderstaand dus gebruikt voor je eigen website / forum graag de credits onderin laten staan.

(Note, na het testen kan ik concluderen dat tips 1,2,4,6,8,9 en 10 voor mij verbetering opleverde in de performance. Tip 3 stond bij mij al goed, tip 5 was al ge-update, tip 7 veroorzaakte bij mij lag. Dit zijn persoonlijke ervaringen en kan dus verschillen per systeem)

Veel plezier ermee. =NBC=Prime

Tip 1:
Verminder het aantal punkbuster hard drive checks.

Hoe werkt dit?

Punkbuster, zoals je misschien wel weet, is de anti cheat software welke je extra gratis gebundeld bij je BF2 krijgt en is vereist om op alle ranked servers, en de meeste public, te kunnen spelen. PB scant je hard drive voor problemen iedere 20 seconden. Zoals je misschien al raad, dit kan lag veroorzaken.
Wat we gaan doen is de tussenliggende tijd dat PB je harde schijf checkt verhogen naar 500 seconden (dit is het maximum, dus probeer het niet hoger te zetten).
Mocht je je zorgen maken, dit is 100% veilig en zal niet voor problemen zorgen. PB adviseert dit zelfs te doen op hun website.

Hoe doe je dit:

Stap 1. Ok, de eerste stap is makkelijk. Join een willekeurige BF2 server welke punkbuster draait.

Stap 2. Zodra je klaar bent met laden en ergens gespawned bent, druk je op de ~ toets. Deze toets zit op de meeste keyboards links naast de 1.

Stap 3. Wanneer je deze hebt ingedrukt zal er een groot wit scherm verschijnen met een hele lading text erin. Type in dit scherm “pb_Sleep=500” (zonder de quotes) en druk op Enter.

Stap 4. Wanneer je dit gedaan hebt type je: “pb_writecfg” om de settings op te slaan.


Tip 2:
Hernoemen van het BF2.exe bestand.

Ondanks dat de precieze reden waarom dit het spelen verbetert niet helemaal duidelijk is, is het mogelijk dat Ati en Nvidia het BF2.exe programma herkennen als 1 van hun eigen, dus bij het hernoemen van het bestand maak je van de game een normaal programma in plaats van een resource slurpende uitgehongerd beest. In 90% van alle gevallen is gebleken dat dit ten goede komt van de gameplay.
Deze fix zet eventuele speciale optimalisering door Ati of Nvidia uit, welke onnodig system resources gebruikt.

Hoe doe je dit:

Stap 1. Ga naar je game directory, standaard is dit C:\Program Files\EA Games\Battlefield 2

Stap 2. Wanneer de de directory hebt gevonden, zoek het bestand BF2.exe Selecteer het bestand door er eenmaal op te klikken en druk op F2.

Stap 3. Verander de naam BF2 in iets willekeurigs. Om het simpel te houden heb ik de naam verandert in BF21. Wanneer je dit gedaan hebt druk je op Enter.

Stap 4. Nu zal een eventueel aanwezige shortcut op je desktop niet meer werken. Er zijn meerdere manieren om dit op te lossen, hieronder een voorbeeld. Ga weer naar de game directory, selecteer de file die je net hebt hernoemd, rechtsklik erop en selecteer “Send to Desktop (Create Shortcut). Nu heb je weer een werkende shortcut. Vergeet niet om de oude te verwijderen.

Extra Info.
Wanneer je bovenstaand uitvoert en je gebruikt X-fire dan zul je je Xfire_games.config file moeten editten naar:

[4578]
LongName=Battlefield 2
ShortName=bf2
Icon=bf2.ico
LauncherDirKey=HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Electro nic Arts\EA GAMES\Battlefield 2\InstallDir
LauncherExe=BF21.exe


* Sommige mensen betwijfelen de waarde hiervan omdat je de registry niet aanpast, voor deze mensen, nhet maakt niet uit hoe het heet in de registry, het maakt alleen maar uit hoe de executable file heet wanneer deze actief is (kijk in de task manager).
* Wanneer je gaat patchen (en dat doen we vaak ) kun je voor de zekerheid het bestand tijdelijk terug hernoemen naar BF2. Ben je klaar met patchen dan verander je het gewoon weer terug.


Tip 3:
Veranderen van de AGP aperture grootte

Hoe werkt dit:

Voor sommige mensen kan dit de grootste performance boost in de gameplay zijn, bij mij stond deze waarde al op z’n hoogst.
Wanneer je weleens in je BIOS hebt zitten rommelen zal dit een eitje zijn, wanneer je dit nog nooit gedaan hebt kan het een beetje tricky zijn, geen nood, ik leg het goed uit.

Dus, de hoeveelheid geheugen op je grafische kaart bepaalt hoeveel beeldmateriaal het kan opslaan voor onmiddelijk gebruik. Als het er is voor direct gebruik hoeft het niet steeds gerenderred te worden en kan het daardoor sneller over de data beschikken. Wanneer je wat van je RAM geheugen laat gebruiken door je grafische kaart kan dat een hoop problemen verhelpen. Het is wel aan te bevelen dat je hiervoor minimaal 1 GB aan RAM hebt, alhoewel dit met 768 MB ook al zou moeten werken.
Om dit voor elkaar te krijgen moeten we wat geheugen settings veranderen, en ook al klinkt dit gevaarlijk, het is relatief makkelijk uit te voeren. Let wel, verander je de verkeerde instellingen in je BIOS kan dat je systeem behoorlijke schade toebrengen, dus let op wat je doet en volg de stappen dan is er niets aan de hand.

Hoe werkt dit?

Stap 1. Wanneer je pc aan staat, zet deze uit. (Dit even uitprinten kan dus makkelijk zijn).

Stap 2. Wanneer je je pc weer aanzet, wanneer je het systeem allerlei geluiden hoort maken, voordat je het Windows scherm ziet, druk op je op Delete toets om in je BIOS te komen. Dit is niet voor alle systemen hetzelfde, voor sommige pc’s is dit de F8 toets en voor weer andere is it de F2 toets. Wanneer je er niet uitkomt, kijk in de documentatie van je moederboard of kijk tijdens het opstarten op je scherm waar zoiets zou moeten staan als “Press ... to enter Setup / BIOS.


Stap 3. Eenmaal in je BIOS zit zal je even moeten zoeken. Verander vooralsnog geen settings als je niet weet wat je doet! De setting die we zoeken heet : “AGP Aperture of AGP Aperture Size”. Deze zal bij de meeste moederboarden onder “Advanced Chipset Features” of “Advanced Memory Features” zitten.
Wanneer je deze setting hebt gevonden zul je er een waarde naast zien staan in MB of megabytes.

Stap 4. Verander dit aantal naar 256MB, of zover als deze kan tot 256MB
Stap 5. Wanneer je de setting hebt aangepast, kijk onderaan in je scherm. Daar zal iets staan als “Save changes and Exit”. Meestal is dit de F10 toets. Druk op de F10 toets om je settings op te slaan en je BIOS af te sluiten.
Stap 6. Wanneer je BIOS is afgesloten zal je pc automatisch opnieuw opstarten en is de nieuwe instelling actief.


Tip 4:
Van Battlefield 2 automatisch een “High Priotity” programma maken.

Hoe werkt dit?


Windows verdeelt zijn resources en geheugen tussen de diverse programma’s gelijkwaardig. Het draait ook taken op de achtergrond met behulp van het “System Idle Process”. Door de prioriteit van een programma te verhogen zal Windows meer geheugen aan die applicatie toekennen en dus weghalen bij zijn eigen taken zoals het “System Idle Process” en andere actieve applicaties.
Je kan de prioriteit van een programma aanpassen door ctrl+alt+delete te gebruiken en het handmatig aanpassen. Of je kan onderstaand uitvoeren en BF2 iedere keer opstarten als een High Priority Application zonder dat je ook maar iest extra’s hoeft te doen.

Hoe doe je dat?

Stap 1. Zoek de BF2 directory weer op, standaard C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 2 en ga naar de map “Common”.

Stap 2. Rechtsklik ergens op een lege plek in deze folder en selecteer “New Text Document / Nieuw Txt Document”.


Stap 3. Rechtsklik op het nieuw aangemaakte bestand en hernoem deze naar bf2.bat Het bestandsicoontje zal dan veranderen naar een tandwieltje.

Stap 4. Rechtsklik op dit bestandje en selecteer “Edit / Aanpassen”.

Stap 5. Kopieer en plak onderstaand in het bestand:

@echo off
cd /d "C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 2"
start /high BF2.exe +menu 1 +fullscreen 1

Wanneer je je BF2.exe hebt gerenamed zoals in Tip 3, plak er dan het volgende in (wanneer je je BF2.exe naar iets anders hebt verandert dan BF21.exe pas onderstaand dan aan naar de naam die jij hebt gebruikt.:

@echo off
cd /d "C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 2"
start /high BF21.exe +menu 1 +fullscreen 1

Let wel; wanneer je BF2 in een andere directory hebt geinstalleer dan de standaard, pas het scriptje dan aan.

Stap 6. Sla de wijzigingen op en sluit het notepad venster.

Stap 7. Rechtsklik op het nieuwe bf2.bat bestandje en selecteer Send to Desktop (Create Shortcut)

Stap 8. Ga naar je desktop/bureablad en rechtsklik op de nieuwe shortcut en klik Properties / Eigenschappen.

Stap 9. Klik op de “Change Icon” knop en browse nar je BF2 directory en dubbelklik op het BF2.exe (of BF21.exe) bestand. Dit maakt van de shortcut een echt icoon, niet vereist maar ziet er wel beter uit.

Stap 10. Rechtsklik op de shortcut en hernoem het naar Battlefield 2 of wat je dan ook wenst.

NOTE: Voor sommige geldt dat High Priority de slechtste performance levert. Probeer het dus ook eens op low wanneer je op problemen stuit.


Tip 5:
Punkbuster Updaten

Hoe werkt dit:

In plaats van dat BF2 dit handmatig en tijdrovend probeert te doen ingame, doe je dit snel met een makkelijke fix (werkt niet als je al ge-update bent). Deze tweak werkt niet alleen voor BF2 maar voor alle games die gebruik maken van PB

Hoe doe je dit?

Stap 1. Ga naar http://www.punkbuster.com/index.php?page=pbsetup.php en scroll naar beneden totdat je de pbsetup.exe link vindt.
Stap 2. Download en activeer dit programma, of activeer deze direct vanaf de website.
Stap3. Klik op Add Game en selecteer Battlefield 2 (en eventuele andere games in de lijst)
Stap 4. Klik op Update


Tip 6.
Uitschakelen van ALLE intro en achtergrond filmpjes.

Hoe werkt dit?

De intro en achtergrond filmpjes in BF2 zijn cool wanneer je deze voor de eerste keer ziet. Echter is er na de 5e keer niets meer aan en bij de 20e keer zijn ze vervelend. De bestanden gebruiken ook zo’n 250MB aan geheugen. Het laden van deze filmpjes in het geheugen is een behoorlijke aanslag op je systeem. Om deze filmpje uit te zetten (NIET verwijderen) volg je onderstaande stappen, het is echt makkelijk en je hoeft er niet voor te rommelen in de registry. Deze tweak scheelt ook behoorlijk wat BF2 opstart en afsluit tijd en je systeem is na afsluien van BF2 veel sneller beschikbaar.

Hoe doe je dit?

Stap 1. Ga weer naar de BF2 directory, standaard C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 2


Stap 2. Ga naar de folder Mods > bf2 en dan naar Movies.


Stap 3. Selecteer het bovenste bestand en klik op F2. Hernoem de bestandsextensie van .bik naar bijvoorbeeld .bikky Dus Dice.bik wordt dan Dice.bikky Herhaal dit voor alle bestanden in deze folder.
Ik adviseer je om de foldernaam niet te veranderen daar dit problemen met PB kan veroorzaken.
Wanneer er iest fout gaat hernoem je de bestanden gewoon terug naar .bik


Tip 7:
Gebruik een gemodificeerde Forceware driver

NOTE: voor mij resulteerde dit in slechtere performance. Dit is dus GEEN gegarandeerde performance booster, maar kan voor iemand anders wel goed werken.

Hoe werkt dit?

Deze is bijzonder makkelijk, maar doe het op je eigen risico. Zorg er van te voren voor dat je weet wat voor soort grafische kaart je hebt. Merk, type etc.

Hieronder staan een link naar een 3rd Party website waar je een gemodificeerde driver kunt downloaden. Deze driver is speciaal getweaked om deze beter te maken voor Battlefield 2. Probeer het eens. Wanneer dit voor jou niet blijkt te werken kun jde driver gewoon weer un-installen.

Hoe doe je dit?

Stap 1. Ga naar deze site http://www.tweaksrus.com/index.php en selecteer de meeste recente (bovenste) driver.

Stap 2. Download de driver, installeer deze en volg de instructies op je scherm.

(Ik adviseer je om je grafische kaart te upgraden wanneer je niet zo’n beste hebt. Zorg er altijd voor dat je de laatste drivers hebt, gemodificeerd of niet. Check wat online hardware winkels en denk er eens over om wat betere onderdelen aan te schaffen. Ik heb onlangs een Western Digital Raptor aangeschaft en deze blijkt een enorm verschil te maken qua laadtijden en de tijd dat je systeem data aan het verfieren is. De WD Raptor heeft een snelheid van 10.000 RPM en is uitgevoerd in SATA wat dus ook nog eens zorgt voor hogere doorvoersnelheden.)


Tip 8:
Uitschakelen van de page file

Hoe werkt dit?

Wanneer Windows even geen genoeg geheugen heeft schrijft het wat weg naar je harde schijf. Je zult denken dat dit goed is omdat je dan wat extra geheugen hebt maar helaas is het niet zo simpel. De laad/ en doorvoersnelheden van je harde schijf zijn lang niet zo snel als dat van je RAM, dus eigenlijk wordt je pc er alleen maar trager van.
Wanneer je minimaal 1 GB aan RAM hebt dan kan ik je dit adviseren. Wanneer je dit niet hebt zou ik het niet doen omdat je pc het extra gehuegen nodig heeft om goed te kunnen blijven werken.

Wat we gaan doen is het uitschakelen van de page file. Dit is de file waar het (tijdelijke) extra geheugen in wordt weggeschreven. Om dit te doen duiken we in het register. Onthoud, doe dit alleen wanneer je genoeg geheugen hebt!

Hoe doe je dit?

Stap 1. Ga naar Start > Run/Uitvoeren en type in “regedit” (zonder de quotes”)

Stap 2. Je ziet links nu een hele lijst met mapjes. Klik er in deze volgorde doorheen:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management\

Stap 3. Aan de rechterkant zie je nu zoiets als DisablePagingExecutive. Dubbelklik hierop en verander de waarde van 0 in een 1.

Hierna de computer opnieuw opstarten.


Tip 9:
Voorrang geven aan IRQ’s

Hoe werkt dit?

De meest belangrijke componentjes in je pc hebben een nummer, IRQ genaamd. Zo ook je grafische kaart en zelfs je CMOS klok. Met deze tweak gaan we de priotiteit van een IRQ verhogen en daarmee dus betere prestaties uit dat component halen.
Deze tweak wordt het meest gebruikt voor het component System CMOS/real time clock, welke de prestaties over je gehele board verbeterd.

Hoe doe je dit?

Stap 1.

Allereerst zul je moeten beslissen voor welk component je deze tweak gaat uitvoeren. Ik adviseer om te beginnen met de System CMOS/real time clock omdat je hierdoor een algemee prestatie verbetering van je systeem krijgt.

Stap 2. Druk op je toetsenboard op de volgende toetsencombinatie: Windowstoets + Pause/Break. Dit opent het System Properties schermpje. Klik op de tab Hardware en dan op de Device Manager knop.

Stap 3. Klik op de + naast System Devices om deze te openen. Klik op System CMOS/Real time clock en klik op Properties, klik vervolgens op de Resources tab en noteer wat er naast IRQ staat. (Bij mij is dit 0Cool.

Stap 4. Wanneer je dit nummer hebt genoteerd ga je naar Start > Run/Uitvoeren en type in “regedit” (zonder de quotes”) en druk op Enter. Navigeer naar HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetControlPriorityControl in het register.

Stap 5. Nu gaan we een nieuwe waarde aanmaken. Rechtsklik ergens in het rechter frame en klik op “New DWORD VALUE”. Noem deze IRQ#Priority (waar # het IRQ nummer is), en zet de waarde op 1.

Hierna de computer opnieuw opstarten.

Onthoud dat je meerdere IRQ’s kan prioriseren. Echter is dit behoorlijk inefficient en kan system instabiliteit veroorzaken. Ik zal het niet adviseren. Om dit ongedaan te maken kun je simpel de waarde die je hebt aangemaakt weer verwijderen.


Tip 10:
Extra spul, het meeste is OS gerelateerd

Installeer een spyware remover. Een goede spyware remover is zeer belangrijk, run deze iedere week ofzo. Spyware kan je pc aanzienlijk vertragen en ervoor zorgen dat games nagenoeg niet meer vooruit te branden zijn. Als extra zou je nog kunnen overwgen om Firefox te gebruiken. Deze houd vooralsnog meer spyware tegen dan IE. Update je BIOS. Je moederboard regelt alles, houd dit up-to-date. Update all je drivers. Maak je pc zo af en toe eens schoon van binnen, sommige boardjes en chips worden langzaam wanneer ze te heet worden.
Denk er eens over om af te stappen van al die fancy XP skins en menus, verander je start menu naar de claasic view zodat deze minder geheugen gebruikt.
Zet de Performance Checker uit. Windows checkt je pc performance regelmatig, dit kun je zien in de task manager. Dit heeft invloed op de ingame performance van je systeem. Dit doe je op de volgende manier:

Stap 1. Ga naar http://www.microsoft.com/windows2000...exctrlst-o.asp en download en installeer deze tool.

Stap 2. Eenmaal geinstalleerd, ga naar C:\Program Files\Resource Kit en draai Exctrlst.exe
Selecteer alle regels in het “Extensible performance counters” scherm en uncheck de “performance counters enabled” knop eronder. Dit moet voor iedere counter gedaan worden. Als dit gedaan is kun je de utility afsluiten.
Denk eens over een registry cleander of registry optimizer. Dit zijn meestal gratis downloads en helpen je af van alle slechte entries die je pc kunnen vertragen. Een schoon en goed werken register is cruciaal voor een stabiel werkend en snelle computer.Dan is er nog een BF2 antilag tip die ik goed vind.

Zoals de meeste van jullie zullen weten draaien er binnen Operating Systems 99999900000 achtergrond taken. Bijvoorbeeld het spooler systeem voor de printer of een speed disk agent van Norton Systemworks, etc etc etc etc. Sommige van deze taken, services en programma’s kun je niet eens zien in een extern geinstalleerde startup manager (of in MSConfig). De lijst met draaiende taken in de achtergrond is echt belachelijk lang.

Zelfs wanneer je een hoop zooi uitzet via een externe startup manager en alles verwijdert van de autostart folder etc etc blijft ere en ongelooflijke lading troep (het is echt waanzinnig –)) op de achtergrond draaien.

Er zijn 2 manieren om dit te doen.
1) Handmatig stoppen van services via het OS zelf. Aangezien dit veel te gevaarlijk is en de kans dat je je system hiermee naar de knoppen helpt veel te groot is besteden we hier verder geen aandacht aan.

2) Download en installeer het freeware programma “End it All” ( http://www.the-old-sea-dog.net/enditall/endital.zip ) welke een lijst weergeeft van alle taken die in de achtergrond draaien en geeft je de mogelijkheid alles te stoppen / killen wat je niet nodig hebt (en dat is een hoop, hier kan ik zo’n 18 ongebruikte programma’s killen).
Wanneer je alles hebt gemarkeerd om te killen (op de belangrijke dingen na, welke End it All meestal vetgedrukt weergeeft) kun je kiezen voor “Close all en Kill all from the menu the next time”.

Let op, zorg dat je je firewall niet killed! Zonder firewall is de gemiddelde pc binnen 30 tot 60 seconden geinfecteerd met virussen en trojans mede dankzij scriptkiddies met portscanners en remote management programmaatjes die wat plezier willen hebben ten kosten van jouw systeem.

Het mooie van End it All is, dat wanneer je opnieuw opstart alle achtergrond troep gewoon weer draait, zodat alles weer werkt zoals voorheen.

Credits:
Original written by “Ben and medicineman”.
Reviewed, enhanced and translated to Dutch by =NBC= Prime

Bron: http://forum.i3d.nl/showthread.php?p=98118#post98118Aanverwante sites:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last Edit: by Oemfoefoe.

BF2 tweaks 04 May 2006 07:41 #2

 • TallManNL
 • TallManNL's Avatar
 • Offline
 • Proud member of 31gaming.nl
 • Proud member of 31gaming.nl
 • Posts: 2782
 • Thank you received: 0
Ey, niets mis met bf2 chopper gameplay he.

[/flauw]

Mbt tip 6, startup movies: Ik heb hierbij in mijn opstart shortcut "+restart 1" toegevoegd, hierdoor worden de movies niet meer gespeeld.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

geheelonthouder met geheugenverlies.
Nietsnut in Denemarken

BF2 tweaks 04 May 2006 09:44 #3

 • Torque
 • Torque's Avatar
 • Offline
 • Proud member of 31gaming.nl
 • Proud member of 31gaming.nl
 • Posts: 554
 • Thank you received: 19
Je kunt toch ook gewoon de naam van de .bin veranderen heb ik gedaan heb je ook geen filmpjes meer.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

BF2 tweaks 04 May 2006 10:00 #4

 • Oemfoefoe
 • Oemfoefoe's Avatar Topic Author
 • Offline
 • Administrator
 • Administrator
 • Posts: 6304
 • Thank you received: 660
Ik heb zelf in het mapje een nieuwe map aangemaakt en daar de filmpjes in gesleept.

Ook een manier...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

BF2 tweaks 04 May 2006 10:55 #5

 • TallManNL
 • TallManNL's Avatar
 • Offline
 • Proud member of 31gaming.nl
 • Proud member of 31gaming.nl
 • Posts: 2782
 • Thank you received: 0
Weet nooit of een patch nog eens iets aan die dingen wijzigt, ik ben ze zo gewoon kwijt. ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

geheelonthouder met geheugenverlies.
Nietsnut in Denemarken

BF2 tweaks 04 May 2006 11:02 #6

 • ReDXraD
 • ReDXraD's Avatar
 • Offline
 • Registered
 • Registered
 • Posts: 585
 • Thank you received: 0

[HuT] Oemfoefoe wrote: Ik heb zelf in het mapje een nieuwe map aangemaakt en daar de filmpjes in gesleept.

Ook een manier...


ja, ik ook zo gedaan :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

BF2 tweaks 04 May 2006 11:20 #7

 • DeluxZ
 • DeluxZ's Avatar
 • Offline
 • Registered
 • Registered
 • Posts: 140
 • Thank you received: 0
Thnx oemf ik ga die dingen is doorlopen :)

w00t het helpt ook echt super :D

Heb mijn bf2 andere naam gegeven en heb nu dikke fps :D

Please Log in or Create an account to join the conversation.

BF2 tweaks 04 May 2006 20:27 #8

 • Heinrich
 • Heinrich's Avatar
 • Offline
 • Proud member of 31gaming.nl
 • Proud member of 31gaming.nl
 • Posts: 2653
 • Thank you received: 24

[HuT] TallManNL wrote: Mbt tip 6, startup movies: Ik heb hierbij in mijn opstart shortcut "+restart 1" toegevoegd, hierdoor worden de movies niet meer gespeeld.


Waarom doen jullie zo moeilijk? Ik druk op "Escape" en weg is het filmpje. _whistle

Please Log in or Create an account to join the conversation.

BF2 tweaks 04 May 2006 20:29 #9

 • Equalized
 • Equalized's Avatar
 • Offline
 • Registered
 • Registered
 • Posts: 1141
 • Thank you received: 0
Omdat je dan alsnog +/- 2 minuten naar het EA logo mag staren. De meeste vinden EA niet zo'n lief bedrijfje en slopen dat logo er maar al te graag uit :wink:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

BF2 tweaks 04 May 2006 21:17 #10

 • TallManNL
 • TallManNL's Avatar
 • Offline
 • Proud member of 31gaming.nl
 • Proud member of 31gaming.nl
 • Posts: 2782
 • Thank you received: 0

[HuT] Heinrich.nl wrote:

[HuT] TallManNL wrote: Mbt tip 6, startup movies: Ik heb hierbij in mijn opstart shortcut "+restart 1" toegevoegd, hierdoor worden de movies niet meer gespeeld.


Waarom doen jullie zo moeilijk? Ik druk op "Escape" en weg is het filmpje. _whistle


Hele eerste stuk is niet weg te escapen, pas bij het filmpje kan dat

Please Log in or Create an account to join the conversation.

geheelonthouder met geheugenverlies.
Nietsnut in Denemarken

BF2 tweaks 08 May 2006 14:15 #11

 • Oemfoefoe
 • Oemfoefoe's Avatar Topic Author
 • Offline
 • Administrator
 • Administrator
 • Posts: 6304
 • Thank you received: 660
*Startpost aangepast*

Please Log in or Create an account to join the conversation.

BF2 tweaks 08 May 2006 14:24 #12

 • Ruza
 • Ruza's Avatar
 • Offline
 • Contributor
 • Contributor
 • Posts: 1514
 • Thank you received: 17
Vette shit Oemf, thx voor de meoite. Ga ze vanavond ff uitproberen.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Ad Vitam Aeternam

BF2 tweaks 08 May 2006 15:46 #13

 • Equalized
 • Equalized's Avatar
 • Offline
 • Registered
 • Registered
 • Posts: 1141
 • Thank you received: 0
Idd, zeer nette beschrijving en uitleg! Als ik tijd heb ga ik ze even uittesten.

Good Job Soldier! 8)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

BF2 tweaks 07 Aug 2006 18:09 #14

 • Oemfoefoe
 • Oemfoefoe's Avatar Topic Author
 • Offline
 • Administrator
 • Administrator
 • Posts: 6304
 • Thank you received: 660
De moeite waard om even te bekijjken.

Community Tech FAQ

Please Log in or Create an account to join the conversation.

BF2 tweaks 09 Aug 2006 20:39 #15

 • Tiuri2000
 • Tiuri2000's Avatar
 • Offline
 • Proud member of 31gaming.nl
 • Proud member of 31gaming.nl
 • Posts: 2607
 • Thank you received: 55
OK! even een aantal dingen wijzigen aan de tips:

Tip 4: high priority aan je game geven? waarom?! je geeft de applicatie uber prioriteit in je systeem waardoor deze geen of minder tijd krijgt voor andere zaken die er OOK toe doen om je machine uberhaupt draaiende te houden, nutteloos dus en zonde!

Tip 6: intro uitschakelen, voeg aub gewoon +restart 1 toe aan je shortcut en de bf2.exe zal niet eens omkijken naar filmpjes (ook al worden ze 100x gepatched!)

Tip 8: Pagefile disablen, NEEE!!! nooit, nooit, nooit doen! Windows gooit juist de progsels die minder resources in je geheugen nodig hebben, vanwege inactiviteit, juist in het pagefile waardoor je weer meer geheugen vrij hebt voor bf2!!

Tip 9: cmos/realtime clock voorrang geven? wtf????? we leven niet meer in het oude stenen dos tijdperk!
We hebben een PNP compatible OS en bios, die moet je zelf niet vertellen wat ze wel en niet moeten doen, dat doen ze al en goed ook!

cmos/realtime clock doet niet erg veel voor je overigens dus bf2 merkt het niet dat er wat aan verandert wordt.
Kmoet zeggen aantal tips zijn nuttig maar sommige zijn echt achterhaald of zijn gewoon dingen die je juist even niet moet doen en lekker aan XP moet overlaten :idea:Als je internet kun je dat beter zowiezo doen op een systeem met een goede virusscanner en een personal firewall en naar wens eventueel een spyware scanner/blocker erop, maar dat drukt het spel plezier en brengt toch weer risico's met zich mee, als je perse wilt internetten downloaden en andere leuke (maar gevaarlijke) meuk, dan kun je dat ook als standaard user doen op de pc.

Maak gewoon nadat je pc geinstalleerd en geupdate is, een gebruiker aan die beperkte rechten heeft (zo heet dat in XP home edition) of een standaard user die je aanmaakt onder XP professional.
Deze gebruiker mag zowiezo niets installeren of zomaar starten, dus wat je download is al direct 'minder' schadelijk, het is geen zekere oplossing maar wel een betere dan gewoon met administrative rechten te internetten.

Maak ook een gebruiker aan die je alleen wilt gebruiken voor het gamen, zet daarin alle grafische desktop troep en opties uit, (daar kan ik nog een apart verhaal aan wijden overigens).

Daarin kun je ook nog bv een batch bestand maken dat onnodige services stopt, denk aan de messenger service of een spyware tool die meedraait tijdens het gamen.
Deze batchfiles kun je ook gebruiken om andere programmas de nek om te draaien, wil je daarover meer weten moet je maar eens googlen op de xp command prompt commando's: 'tasklist' en 'taskkill'.
In dit user account kun je ook applicaties uit het opstart gedeelte van het register verwijderen zodat die programmas zoals msn messenger of apple quicktime niet meer autimatisch mee starten als je inlogt!


Voor mensen die van eye-candy houden, tsja bovenstaande is niet echt van positieve invloed, maar er is wel hoop, maak gewoon een account aan voor alle dag, daarin installeer je de meuk die je zo nu en dan uitprobeert en misschien gewoon wel leuk vindt om te zien.
Vergeet niet dat wanneer je wilt gamen je dan niet van user switched maar echt uit logt en opnieuw inlogt als game user.


Mensen met reacties/commentaar, ik zie er naar uit daar nog eens over te babbelen! 8)

Please Log in or Create an account to join the conversation.


HW Specs / ...as the saying goes, statistics are often used like a drunken man uses a lamp-post -- for support rather than illumination.

BF2 tweaks 09 Aug 2006 20:49 #16

 • Fryskmantsje
 • Fryskmantsje's Avatar
 • Offline
 • Contributor
 • Contributor
 • Posts: 942
 • Thank you received: 29

" wrote: HuT[ Tiuri2000":52b0b]OK! even een aantal dingen wijzigen aan de tips:

bla...
Tip 8: Pagefile disablen, NEEE!!! nooit, nooit, nooit doen! Windows gooit juist de progsels die minder resources in je geheugen nodig hebben, vanwege inactiviteit, juist in het pagefile waardoor je weer meer geheugen vrij hebt voor bf2!!

Mensenmet reacties/commentaar, ik zie er naar uit daar nog eens over
te babbelen! 8)


Draai al tijden met pagefile uitgeschakeld en dat doet ie prima.
Zal hem eens uitschakelen en zien of het daadwerkeleijk scheelt.(Denk het niet want had hem niet voor nix uitgeschakeld geloof ik.)

Heb wel 2Gb btw.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

BF2 tweaks 09 Aug 2006 21:03 #17

 • Tiuri2000
 • Tiuri2000's Avatar
 • Offline
 • Proud member of 31gaming.nl
 • Proud member of 31gaming.nl
 • Posts: 2607
 • Thank you received: 55
Mja ik heb ook 2 GB maar ook mn pagefile, dan kan mn bf2 lekker het ram opsnoepen en mogen alle apps lekker rommelen in de pagefile, zoveel i/o verkeer genereren die paar drivers en progsles niet die erbij draaien als ik bf2 draai.

Owja ram tweaks e.d. voor xp kun je beter links laten liggen, tools die het ram moeten opschonen ofzo, ook niet doen, helpt geen zier en levert meestal 'schade' op ipv extra performance.

Please Log in or Create an account to join the conversation.


HW Specs / ...as the saying goes, statistics are often used like a drunken man uses a lamp-post -- for support rather than illumination.

BF2 tweaks 12 Aug 2006 12:27 #18

 • Oemfoefoe
 • Oemfoefoe's Avatar Topic Author
 • Offline
 • Administrator
 • Administrator
 • Posts: 6304
 • Thank you received: 660
Tijdens het surfen kwam ik een post tegen van onze vriend Kryssis.

Hoe denken jullie hierover?

het gaat over de verhouding tussen pc en server(ping)
EA/Dice hebben het zo ingesld dat gemmideld om de 100ms packetjes wordt verzonden ook al heb je een ping van 20

voor betere uitleg, les dit dan even door hoe en wat:


When in-game bring up the console and type the following command.
"SettingsManager.floatSet GSDefaultLatencyCompensation 0.1"
Of course the 0.1 means 100ms. So, press tab, look at your ping and replace the 0.1 with a more accurate figure eg. "0.04" (for a ping of 40ms). Remember when typing the command, don't include the quotes ("").

Now I've noticed that after I altered this to better match my ping about 99% of m95 bugginess and innaccuracy had dissapeared. No matter what distance 10m-300m it now appears to be fully accurate when laying prone, also it feels like I don't need to apply leading on targets.


hoe zit het:


Master Slayer from my little bit of understanding about information being processed between your computer and the server, I think you may understand this.

Basically EA set the defualt latency time at 100ms for which information is going to be sent to your computer or to the server(not sure whichway this command is going) but of course you arent going to have 100ms ping on every server. They probably set it at 100ms for the best results for a server hopper and maybe a average ping.

Now say you have between 30-40ms latency on a server that you're in, you'll be able to receive and send information faster (better/lower latency=no lag).. but with the default command setting at 100ms you'll only receive or send information at that speed. Now if you're getting 30-40ms latency and you set that command at say .04 = 40ms you'll receive/send the information 60ms faster then being at default 100ms.

Now how that makes most kills die with the sniper rifle, i'm not positive, but I assume that information being sent/received faster will result, in say, a shot not being "lost" or reduce the shots not registering.

Hopefully someone else could explain it better, but that's my take. I have never heard of this command, i'll have to try it out tomorrow.
@update

je kan het ook wijzigen door naar de map te gaan:
\Battlefield 2\mods\bf2\Settings\Usersettings.con

Please Log in or Create an account to join the conversation.

BF2 tweaks 12 Aug 2006 13:12 #19

 • ciris
 • ciris's Avatar
 • Away
 • Administrator
 • Administrator
 • Posts: 5909
 • Thank you received: 272
Ben benieuwd. Het klinkt logisch maar eigenlijk ook weer te makkelijk. Ik heb hem veranderd naar 0,04000. Bij een grote verandering van mijn K/D ratio weten jullie dus hoe het komt. :wink:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

BF2 tweaks 12 Aug 2006 13:22 #20

 • TallManNL
 • TallManNL's Avatar
 • Offline
 • Proud member of 31gaming.nl
 • Proud member of 31gaming.nl
 • Posts: 2782
 • Thank you received: 0
We zullen het eens testen, zou overigens met een sniffer makkelijk te vinden zijn wanneer de packets de deur uitgaan en of dat dan nu ook sneller gaat.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

geheelonthouder met geheugenverlies.
Nietsnut in Denemarken
 • Page:
 • 1
 • 2
Moderators: Oemfoefoeciris