Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: [opstarten] raid eruit en ssd alleen = FAIL

[opstarten] raid eruit en ssd alleen = FAIL 28 Sep 2011 20:05 #1

  • Klaassenster
  • Klaassenster's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Contributor
  • Contributor
  • Posts: 2047
  • Thank you received: 49
mijn oude situatie:
2x HDD in raid + 1x SSD intel 80 gb = snelle opstart win 7

nieuwe situatie:
1x SSD intel 80 gb = bios warning dat er geen HDD meer is aangesloten en of ik er een opstart disk in wil doen!

Dat vind ik vreemd omdat win 7 gewoon geïnstalleerd staat op die ssd.


Testen met andere bios instellingen zoals RAID IDE of AHCI maakt geen fluit uit.
Ik heb het idee dat er een of ander opstart bestandje op de RAID-HDD partitie staat dat eerst gelezen moet worden, voordat hij kan booten vanaf de SSD.

Iemand ervaring hiermee? (heeft dit te maken met het dual boot dat ik ooit gebruikt heb?)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

[img].jpg
[url=http://www.speedtest.net:f27yqeup]
[/url]

[opstarten] raid eruit en ssd alleen = FAIL 28 Sep 2011 20:58 #2

  • Rayzman
  • Rayzman's Avatar
  • Offline
  • Contributor
  • Contributor
  • Posts: 1359
  • Thank you received: 53
Je boot record staat waarschijnlijk nog op je raid set.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

PC addict,player of TF2,GTR2,GTR evo,BF2,GTA 4, Dirt 2,BFBC2 enz....
Specs pc Stats
BF3 Server

[opstarten] raid eruit en ssd alleen = FAIL 28 Sep 2011 21:00 #3

  • Suicyder
  • Suicyder's Avatar
  • Offline
  • Contributor
  • Contributor
  • Posts: 2309
  • Thank you received: 67

Rayzman-JT-NL wrote: Je boot record staat waarschijnlijk nog op je raid set.


QFT!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

[opstarten] raid eruit en ssd alleen = FAIL 28 Sep 2011 21:07 #4

  • Klaassenster
  • Klaassenster's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Contributor
  • Contributor
  • Posts: 2047
  • Thank you received: 49
okee valt te proberen...

maar http://www.google.nl/search?q=boot+reco ... 80&bih=920

geeft geen bruikbare info.

iemand een idee hoe ik die MBR over kan zetten?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

[img].jpg
[url=http://www.speedtest.net:f27yqeup]
[/url]

[opstarten] raid eruit en ssd alleen = FAIL 29 Sep 2011 09:33 #5

  • Roodkapje
  • Roodkapje's Avatar
  • Offline
  • Contributor
  • Contributor
  • Posts: 10567
  • Thank you received: 47
Windows DVD erin rammen ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Patent houder van "Operation Roodkapje" © ® \o/

[opstarten] raid eruit en ssd alleen = FAIL 29 Sep 2011 23:06 #6

  • Klaassenster
  • Klaassenster's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Contributor
  • Contributor
  • Posts: 2047
  • Thank you received: 49
TRIED BUT UTTERLY FAILED :wink:

installeer win wel weer een keertje opnieuw als ik een ander systeempje samenstel

Please Log in or Create an account to join the conversation.

[img].jpg
[url=http://www.speedtest.net:f27yqeup]
[/url]

[opstarten] raid eruit en ssd alleen = FAIL 30 Sep 2011 09:12 #7

  • Roodkapje
  • Roodkapje's Avatar
  • Offline
  • Contributor
  • Contributor
  • Posts: 10567
  • Thank you received: 47
Maybe you are doing it wrong :+

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Patent houder van "Operation Roodkapje" © ® \o/
  • Page:
  • 1
Moderators: Oemfoefoeciris