Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: HTPC Oemf

HTPC Oemf 17 Dec 2008 17:26 #81

  • Oemfoefoe
  • Oemfoefoe's Avatar
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 6291
  • Thank you received: 646

" wrote: HuT[ Roodkapje":2t9jl18h]Omdat ik het topic van Oemfski maar niet kan vinden post ik het maar in het topic van Dhr. Krullebloski =>

Paar tweaks wat betreft kleuren en wat info over die DVI/HDMI bug van Oemfje :

Kleuren aanpassen indien je geen dongle hebt die geluid + beeld via DVI>HDMI omzet.
Dit is dus voor kaarten die direct een HDMI aansluiting/output hebben of indien je een non-ATI DVI>HDMI converter gebruikt!

En dan "De Oemf bug" waardoor je elke keer met die kabel zit te kloten :
Die verdomde DVI/HDMI bug :?
Weten we ook weer dat het niet aan de TV ligt :D


Hier dus. ;)

Ik heb toevallig eergisteren het eea uitgezocht ism Loewe Opta. Gelijk maar de nieuwe drivers in de Loewe geladen en ik heb al gelijk een DVI signaal gehad.
De stekker achter de HTPC loshalen en weer inpluggen is nog steeds de oplossing om de HDMI signaal terug te krijgen.
Ik heb tevens de laatste ATI drivers geïnstalleerd en nu even afwachten of dit oplossing biedt.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

HTPC Oemf 18 Dec 2008 09:08 #82

  • Roodkapje
  • Roodkapje's Avatar
  • Offline
  • Contributor
  • Contributor
  • Posts: 10567
  • Thank you received: 47
Ik ben kippig dus : Dacht ik al :mrgreen:

Maar wel handig om te weten dat het dus echt 100% aan de drivers ligt. Ik hoop dat ze het snel fixen sinds nVidia een aardige inhaal slag heeft gemaakt met de 9300/9400 bordjes voor HTPC doeleinden. ATI heeft als voordeel dat ze Audio makkelijker met HDMI meesturen, maar nVidia doet weer L5.1 ofzoiets beter decoden via de videokaart ...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Patent houder van "Operation Roodkapje" © ® \o/

HTPC Oemf 18 Dec 2008 22:52 #83

  • Fryskmantsje
  • Fryskmantsje's Avatar
  • Offline
  • Contributor
  • Contributor
  • Posts: 940
  • Thank you received: 27
Misschien dat dit progje je kan helpen mocht je nog gedonder hebben met je HDMI.

http://thydzik.com/tag/hdmion/

Binden aan een hotkey et voila. Werkt prima bij mij

Please Log in or Create an account to join the conversation.

HTPC Oemf 19 Dec 2008 00:27 #84

  • Oemfoefoe
  • Oemfoefoe's Avatar
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 6291
  • Thank you received: 646
Bedankt Johan,

Op die ene keer na heeft de ATI update tot nu toe de oplossing gebracht. In jouw link staat ook "ATI states that Catalyst drivers at version 7.3 or higher have fixed this problem".
Maar mocht het toch terugkomen, dan zal ik zeker dat progje proberen.

Thx! _thumbsup

Please Log in or Create an account to join the conversation.

HTPC Oemf 20 Dec 2008 12:13 #85

  • Fryskmantsje
  • Fryskmantsje's Avatar
  • Offline
  • Contributor
  • Contributor
  • Posts: 940
  • Thank you received: 27
Hmmm.... ik heb hetzelfde mobo en catalyst 8.12 en bij mij moet ik vaak nog via dit progje HDMI weer activeren.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

HTPC Oemf 20 Dec 2008 15:33 #86

  • Oemfoefoe
  • Oemfoefoe's Avatar
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 6291
  • Thank you received: 646
Net even gecheckt, ik draai ook ATI 8-12 en nog steeds geen problemen gehad.

*knocking on wood*


Ik houd je op de hoogte Johan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

HTPC Oemf 20 Dec 2008 16:13 #87

  • Roodkapje
  • Roodkapje's Avatar
  • Offline
  • Contributor
  • Contributor
  • Posts: 10567
  • Thank you received: 47
Zal wel een Driver/TV/TV Firmware combinatie zijn dan. Heb je weleens met meerdere problemen ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Patent houder van "Operation Roodkapje" © ® \o/

HTPC Oemf 27 Dec 2008 13:44 #88

  • Oemfoefoe
  • Oemfoefoe's Avatar
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 6291
  • Thank you received: 646
Frysk,

Ik zou je nog op de hoogte houden.....

Na de ATI update is het signaal niet meer op DVI gesprongen. Dus misschien moet jij de laatste driver opnieuw downloaden en installeren?

Deze was voor mij de oplossing: 8-12_vista64_dd_ccc_wdm_enu_72276.exe

Succes!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Oemfoefoeciris