Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: HTPC Mobo's

HTPC Mobo's 14 Aug 2008 10:27 #1

  • ciris
  • ciris's Avatar Topic Author
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 5901
  • Thank you received: 261
Kwam dit testje tegen op hardware.info.

http://www.hardware.info/nl-NL/articles ... kingstest/

Altijd handig als je zit te denken aan een htpc'tje.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

HTPC Mobo's 14 Aug 2008 17:29 #2

  • Fryskmantsje
  • Fryskmantsje's Avatar
  • Offline
  • Contributor
  • Contributor
  • Posts: 940
  • Thank you received: 27
Is zeker niet slecht.

Ik zit zelf aan deze chipset te denken als opvolger voor mijn 690G chipset.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

HTPC Mobo's 19 Aug 2008 15:31 #3

  • ciris
  • ciris's Avatar Topic Author
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 5901
  • Thank you received: 261
Ben ondertussen eens rustig aan het kijken voor een kleine upgrade van mijn HTPC.

Waar zit ik aan te denken;

AMD Phenom X4 9850 E150,00 http://tweakers.net/pricewatch/174036/a ... -9850.html

Gigabyte GA-MA78GM-S2H E 65,00 http://tweakers.net/pricewatch/172734/g ... m-s2h.html

Kingston HyperX (2x 2GB) DDR2 E 65,00 http://tweakers.net/pricewatch/220371/k ... gb-(2x-2gb )-ddr2.html

Ik heb trouwens dit toetsenbordje http://www.logitech.com/index.cfm/keybo ... 8&cl=nl,nl erbij gekocht. Ding moet morgen binnenkomen.
Kast en voeding gebruik ik gewoon weer van mijn oude set. Ik moet alleen nog tegen een leuke aanbieding qua harde schijven aanlopen.

Fijne van het moederbord is dat de graka onboard zit en mocht het nodig zijn dan kan je nog een ati kaart erbij zetten en in crosfire draaien.

Ik heb een phenom genomen omdat dit uit een test naar voren kwam van hardware.info.

CPU-afhankelijk

Toen we de Phenom 9600 processor echter vervingen door een Athlon 64 exemplaar, was de vreugde snel voorbij. De 780G chipset blijkt dan tot geen enkele vorm van post-processing meer in staat; ruis onderdrukking, verscherping en de intelligente vormen van deïnterlacing kunnen niet eens meer in de drivers ingeschakeld worden. In eerste instantie zou je denken dat AMD de Phenom-processor gebruikt als ‘dongle' voor de videomogelijkheden van de 780G, maar uit navraag bij AMD blijkt dat het alles te maken heeft met de snellere HyperTransport 3.0 verbinding van de Phenoms. Hierdoor heeft de 780G een veel snellere verbinding met het geheugen, wat volgens AMD noodzakelijk blijkt om de post-processing uit te voeren. Met de HyperTransport 1.1 verbinding van Athlon 64 en Sempron processors blijkt het niet mogelijk.

Concluderend; de 780G is niet per definitie het ultieme platform voor een Media Center PC. Toch moeten we het ook niet erger maken dan het is; verscherping en ruisonderdrukking zul je in de regel niet eens willen gebruiken. Een gebrek aan goede deïnterlacing is echter wél een gemis, zeker wanneer je veel TV-programma's bekijkt. Je moet dan óf investeren in een Phenom óf in een losse videokaart om de beste beeldkwaliteit te krijgen.

Er is overigens nog één andere belangrijke kanttekening te maken; de UVD-videodecoders blijken in de praktijk puur hun werk te doen bij video die volledig via de Blu-ray standaarden is gecodeerd. Datzelfde geldt overigens voor nVidia's PureVideo. Wie H.264 HD-bestanden van internet downloadt zal die 9 van de 10 keer niet via de hardwarematige decoder kunnen afspelen. Dan heb je uiteraard niet meer genoeg aan een single-core Athlon 64 processor.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

HTPC Mobo's 19 Aug 2008 23:40 #4

  • Fryskmantsje
  • Fryskmantsje's Avatar
  • Offline
  • Contributor
  • Contributor
  • Posts: 940
  • Thank you received: 27
Heb net toevallig zelde mobo besteld maar dan icm Athlon X2 4850e.
Vond Phenom net wat te duur en is niet zo zuinig.

Maar eens kijken of dit setje beetje HD aankan. Oude setje viel al niet tegen.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

HTPC Mobo's 19 Aug 2008 23:43 #5

  • ciris
  • ciris's Avatar Topic Author
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 5901
  • Thank you received: 261
Hij is minder zuinig inderdaad. Maar ja, dat ding staat 9 van de 10 keer te idlen in een of andere zuinige modus. Dat loopt wel los denk ik.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

HTPC Mobo's 20 Aug 2008 14:31 #6

  • ciris
  • ciris's Avatar Topic Author
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 5901
  • Thank you received: 261
Toetsenbordje is inmiddels binnen. Ding werkt perfect. Het is alleen even wennen met de mousepad maar dat zal snel gaan denk ik. Ding is lekker klein en de toetsenbordindeling is perfect.
Het is hetzelfde principe als van mijn nokia 9300i dus dat tikt lekker snel weg.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

HTPC Mobo's 21 Aug 2008 20:25 #7

  • Roodkapje
  • Roodkapje's Avatar
  • Offline
  • Contributor
  • Contributor
  • Posts: 10567
  • Thank you received: 47

" wrote: HuT[ Ciris":1bkf3kja]Maar ja, dat ding staat 9 van de 10 keer te idlen in een of andere zuinige modus. Dat loopt wel los denk ik.

Kijk jij eens lief op http://www.dutchpowercows.org ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Patent houder van "Operation Roodkapje" © ® \o/
  • Page:
  • 1
Moderators: Oemfoefoeciris