Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
 • Page:
 • 1

TOPIC: Sony PlayStation VR komt in oktober uit voor 399 euro

Sony PlayStation VR komt in oktober uit voor 399 euro 16 Mar 2016 22:30 #1

 • Oemfoefoe
 • Oemfoefoe's Avatar Topic Author
 • Away
 • Administrator
 • Administrator
 • Posts: 6304
 • Thank you received: 660
 

De PlayStation...

Sony heeft bekendgemaakt wanneer de PlayStation VR-bril uitkomt en wat deze gaat kosten. Zoals eerder aangegeven is de prijs vergelijkbaar met die van een console: de bril krijgt een adviesprijs van 399 euro. Vanaf oktober ligt de headset in de winkels.

De prijs van de PlayStation VR werd bekendgemaakt op een persevenement tijdens de Game Developers Conference in San Francisco, zo was te zien in een liveblog van The Verge. Ook toonde Sony nog eens de definitieve specificaties van de vr-bril die in samenwerking met de PlayStation 4 gebruikt dient te worden.

In de bril zit een 5,7"-oled-paneel met resolutie van 1920x1080 pixels; goed voor 960x1080 pixels per oog. Er is ondersteuning voor een refreshrate van 120Hz of 90Hz en het blikveld is 100 graden breed. Delatency bedraagt volgens Sony minder dan 18ms. Op de headset zijn negen leds aanwezig, een PlayStation Eye Camera kan aan de hand van deze leds de positie van de speler bepalen.

 

PSVR The Verge

De PlayStation VR kan gebruikt worden in combinatie met een reguliere Dualshock 4-controller of de PlayStation Move-controller. Ook de positie van de controllers kan bepaald worden aan de hand van lichtsignalen. Sony levert geen controllers of camera mee, deze dienen los aangeschaft te worden.

Ook maakte Sony bekend dat alle PlayStation VR-bezitters Playroom VR kunnen downloaden: een collectie van sociale games die met behulp van de headset gespeeld kunnen worden. Verder stelt de PlayStation 4-maker dat er dit jaar 50 games beschikbaar komen voor de headset en dat er 230 ontwikkelaars werken aan PlayStation VR-games.

De tijdens de presentatie gedemonstreerde spellen werden veelal al eerder getoond, maar Sony liet ook nieuwe games zien, zoals PlayStation VR Worlds en Tumble VR. Eveneens nieuw is de Star Wars Battlefront VR experience, maar Sony zegt hier pas in de komende maanden meer details over te zullen geven.

Sony gaat het ook mogelijk maken om reguliere games te spelen en films te kijken met de PlayStation VR in een 'cinematic mode'. 2d-beelden worden dan weergegeven op een virtueel scherm in de bril. Steamkondigde een vergelijkbare functie aan onder de noemer Desktop Theather Mode.

 

PlayStation VRPlayStation VRPlayStation VRPlayStation VRPlayStation VRPlayStation VRPlayStation VRPlayStation VRPlayStation VRPlayStation VR

 

 

Read article...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

 • Page:
 • 1
Moderators: Oemfoefoeciris